Wie is Alerce?

Alerce is freelance vertaler Griet Sebrechts.

Griet Sebrechts

Taal was altijd al mijn ding. Een studie vertaler-tolk Frans-Italiaans aan de Vlekho in Brussel was een eerste stap, een vrijwilligersproject in het buitenland volgde. Met mijn diploma op zak vertrok ik in 2005 voor een jaar naar Italië. Ik werkte er mee aan de organisatie van Festivaletteratura, een jaarlijks literatuur- en kunstenfestival in Mantova, dat hoog op de agenda staat van cultuurliefhebbers uit alle hoeken van de wereld. Ik ontdekte het reilen en zeilen van een festival, verzorgde de communicatie met auteurs en sponsors en hielp bij de vertaling van de website.

Na mijn terugkeer in België dook ik het bedrijfsleven in. Als customer care agent voor Frankrijk en Italië kon ik mijn talenkennis dagelijks in de praktijk zetten en heel wat internationale contacten leggen. Maar na enkele jaren begon het te knagen… Is dit echt wat ik wil doen? Ik reisde zes maanden door Zuid-Amerika en kwam terug met een besluit… en een naam, van een eeuwenoude boom die ik daar omhelsde. Terug dus naar mijn oorspronkelijke liefde, taal en vertalen, maar met de focus op duurzaamheid. In de hoop dat ook de volgende generaties nog van uitgestrekte bossen kunnen genieten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s